تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد چیست؟
لولههای فلزی در حالت عادی دچار زنگزدگی و خوردگی میشوند که در کنار کاهش عملکرد آنها صنعت لولهکشی را نیز با مشکلات جدیتری مواجه میکند. به همین خاطر در صنعت آهنآلات با اعمال پوشش فلز روی در سطح لولههای فولادی، لولهی گالوانیزه تولید میکنند. براساس نوع فرآیند گالوانیزاسیون این لولهها به انواع لوله گالوانیزه سرد و گرم دستهبندی میشوند که در مقابل زنگزدگی و خوردگی زودرس مقاومت بالایی دارند. لازم به ذکر است که امکان اطلاع از قیمت لوله مانیسمان برترین برندهای داخلی و خارجی نیز در وبسایت آهن دات آی آر وجود دارد.
لوله گالوانیزه چیست؟
پیش از پرداختن به تفاوت لولههای گالوانیزه گرم و سرد، بهتر است با ماهیت لوله گالوانیزه آشنا شویم. لوله گالوانیزه در حقیقت نوعی لولهی فولادی است که برای محافظت در برابر عوامل مخرب با فلز روی پوشانده شده است. بعد از آن به دلیل مزایای فراوان لولهی گالوانیزه این محصول بهصورت گسترده توانست جانشین لولههای سربی شود. عملیات گالوانیزاسیون به دو شیوهی کلی گرم و سرد انجام میشود که تفاوت عمدهی آنها دمای انجام فرآیند است. با توجه به این مسئله لولههای تولید شده در دمای بالا:به نام لوله گالوانیزه گرم و لولههای تولید شده در دمای پایین (محیط)، لوله گالوانیزه سرد نامیده میشوند. هرکدام از این لولهها مشخصات و ویژگیهای خاص خود را دارند که از آنها میتوان برای تشخیص گالوانیزه گرم و سرد استفاده کرد.
لوله گالوانیزه گرم چیست؟
لوله گالوانیزه گرم یکی از رایجترین شکلهای گالوانیزه است که در آن به منظور ایجاد محصولی مقاوم و اعمال پوشش محافظ، لوله را در حمام مذاب فلز روی با دمای حدود ۴۴۹ درجه سانتیگراد فرو میبرند. بعد از خروج از حمام، پوشش روی در اثر واکنش با اکسیژن هوا به اکسید روی تبدیل میشود. در نهایت این اکسید روی در اثر واکنش با دیاکسیدکربن به مادهای به نام کربنات روی تبدیل میشود که لایهای خاکستری و پایدار بوده و به سطح فولاد میچسبد. فرآیند تولید لوله گالوانیزه گرم به روش غوطهوری شامل سه مرحلهی کلی آمادهسازی سطح، گالوانیزه کردن و بازرسی است.
1.آمادهسازی سطح فولاد
از آنجایی که گالوانیزه کردن لولههای فولادی با سطح کثیف نتیجه مطلوبی به دنبال ندارد، لازم است پیش از هر اقدامی هرگونه چربی و مواد آلی را از سطح آنها پاک کنند. برای حذف آلودگی ابتدا فلز با محلول سوزاننده، چربیزدایی شده و سپس در اسیدهیدروکلریک غوطهور میشود تا زنگزدگی، گریس، سرباره جوشکاری و … از بین برود. بعد از آن سطح لوله را شستشو داده و در محلول شار با حدود 30 درصد کلرید آمونیوم غوطهور میکنند. برای اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه کلیک کنید.
2.گالوانیزه کردن
پس از آمادهسازی سطح، فولاد تمیز شده را در حمام مذاب (450 تا 480 درجه سانتیگراد) با حداقل 98 درصد روی غوطهور میکنند. برای اینکه پوشش کامل سطح لوله، فلز صورت زاویهای در حمام مذاب فرو برده میشود. از مهمترین مشخصات آبکاری گرم میتوان به ایجاد پوشش یکنواخت، چسبندگی قوی و عمر طولانی اشاره کرد.
3.بازرسی
به منظور بررسی کیفیت گالوانیزهکردن و تعیین دقیق ضخامت پوشش فلز روی بازرسی بصری انجام میشود. برای تایید ضخامت پوشش روی میتوان از یک ضخامتسنج مغناطیسی نیز استفاده کرد.
لوله گالوانیزه سرد چیست؟
ایجاد پوشش روی در لوله گالوانیزه سرد یا همان لوله براق مبلی در دمای اتاق انجام میشود. در روش آبکاری سرد ابتدا نمک روی را داخل محلول آبی یا محلول اسیدی ریخته و سپس بر سطح فلز اسپری میکنند.
با توجه به اینکه در این فرآیند از جریان الکتریکی برای انتقال یونهای فلز روی به فلز مادر استفاده میشود، به آن روش الکتروگالوانیزه نیز میگویند. محصول حاصل از آبکاری سرد دارای سطحی براق و درخشان بوده و مقدار گالوانیزه آن بسیار کم و در حدود 10 الی 50 گرم در متر مربع است. با توجه به این مسئله لوله گالوانیزه سرد در مقایسه با لوله گالوانیزه سرد مقاومت کمتری در برابر زنگزدگی و خوردگی دارد.
بیشتر بخوانید: لوله گالوانیزه گلخانهای
برای اطلاعات و کسب دریافت قیمت های گالوانیزه به وب سایت آهن دات آی آر مراجعه نمایید
دیدگاه خود را بنویسید